ÉČKA V POTRAVINÁCH (PDF)
KNIHA V PDF FORMÁTE: Metodická príručka pre učiteľov chémie o éčkach v potravinách, ktorá ponúka základné informácie o éčkach, ich pôvode a označení, ale aj metodický materiál pre učiteľov, ako pracovať so žiakmi na tému éčiek v potravinách.
KNIHA V PDF FORMÁTE: Metodická príručka pre učiteľov chémie o éčkach v potravinách, ktorá ponúka základné informácie o éčkach, ich pôvode a označení, ale aj metodický materiál pre učiteľov, ako pracovať so žiakmi na tému éčiek v potravinách.
- Dostupnosť: Na sklade
- ISBN: 978-80-8140-251-7
KNIHU V ELEKTRONICKEJ VERZII ZASIELAME PO UHRADENÍ PLATBY PRIAMO DO VAŠEJ EMAILOVEJ SCHRÁNKY
Pomáha naplniť výkonový štandard štátneho vzdelávacieho programu. Obsahuje aj pracovné listy pre žiakov, ktoré sú využiteľné priamo na vyučovaní.
O éčkach vieme pomerne málo. Sú prirodzenou súčasťou nášho života (napr. kyslík E948). Sú to vlastne prídavné látky, ktoré slúžia na vylepšenie vlastností potravín. Len málokto však vie, ktoré éčka sú naozaj škodlivé a ktoré, naopak, zdraviu prospešné.
Aj napriek tomu, že Štátny vzdelávací program venuje pozornosť téme éčiek aj v predmete chémia biológia a dokonca aj fyzika, žiadny takýto vzdelávací materiál doteraz neexistoval.
Cieľom metodickej príručky je pomôcť učiteľom zorientovať sa v tejto neľahkej téme a napomôcť im v tom, aby vyučovanie (témy ako napr. vlastnosti a použitie prírodných látok, vplyv na chemické procesy v živých organizmoch, výživa a stravovacie návyky, energetická hodnota potravín) bolo pre žiakov zaujímavé.
PUBLIKÁCIA je rozdelená na tri časti:
- všeobecnú teóriu o éčkach,
- metodiku pre učiteľov,
- pracovné listy pre žiakov.
Aktivity v pracovných listoch sú spracované tak, aby učiteľ pomocou nich dokázal naplniť výkonový a obsahový štandard Štátneho vzdelávacieho programu. Súbor aktivít obsahuje cvičenia, praktické úlohy aj bádateľské aktivity.
Ďalšie informácie | |
Počet strán | 110 |
Formát | A4 - metodická príručka v PDF formáte + 12 pracovných listov pre žiakov |
Jazyk | slovenský |
Lektorka: RNDr. Helena Vicenová, predsedníčka Združenia učiteľov chémie, autorka učebníc chémie
Autorky:
Mgr. Alžbeta Slavkovská
Viera Machová
Éčka v potravinách
Farbivá
Sladidlá
Zvýrazňovače chuti
Emulgátory
Zahusťovadlá, želírovacie látky
Konzervačné látky
Antioxidanty
Metodická príručka pre učiteľa
Farbivá
Sladidlá
Konzervanty
Pracovné listy
Farbivá 1 – 4
Sladidlá 1 – 4
Konzervanty 1 – 4