Menu
Your Cart

ÉČKA V POTRAVINÁCH (PDF)

KNIHA V PDF FORMÁTE: Metodická príručka pre učiteľov chémie o éčkach v potravinách, ktorá ponúka základné informácie o éčkach, ich pôvode a označení, ale aj metodický materiál pre učiteľov, ako pracovať so žiakmi na tému éčiek v potravinách.

ÉČKA V POTRAVINÁCH (PDF)
ÉČKA V POTRAVINÁCH (PDF)

KNIHA V PDF FORMÁTE: Metodická príručka pre učiteľov chémie o éčkach v potravinách, ktorá ponúka základné informácie o éčkach, ich pôvode a označení, ale aj metodický materiál pre učiteľov, ako pracovať so žiakmi na tému éčiek v potravinách.

17,00€
Bez DPH: 14,17€
  • Dostupnosť: Na sklade
  • ISBN: 978-80-8140-251-7

KNIHU V ELEKTRONICKEJ VERZII ZASIELAME PO UHRADENÍ PLATBY PRIAMO DO VAŠEJ EMAILOVEJ SCHRÁNKY

Pomáha naplniť výkonový štandard štátneho vzdelávacieho programu. Obsahuje aj pracovné listy pre žiakov, ktoré sú využiteľné priamo na vyučovaní.

O éčkach vieme pomerne málo. Sú prirodzenou súčasťou nášho života (napr. kyslík E948). Sú to vlastne prídavné látky, ktoré slúžia na vylepšenie vlastností potravín. Len málokto však vie, ktoré éčka sú naozaj škodlivé a ktoré, naopak, zdraviu prospešné.

Aj napriek tomu, že Štátny vzdelávací program venuje pozornosť téme éčiek aj v predmete chémia biológia a dokonca aj fyzika, žiadny takýto vzdelávací materiál doteraz neexistoval.

Cieľom metodickej príručky je pomôcť učiteľom zorientovať sa v tejto neľahkej téme a napomôcť im v tom, aby vyučovanie (témy ako napr. vlastnosti a použitie prírodných látok, vplyv na chemické procesy v živých organizmoch, výživa a stravovacie návyky, energetická hodnota potravín) bolo pre žiakov zaujímavé.

PUBLIKÁCIA je rozdelená na tri časti:

  • všeobecnú teóriu o éčkach,
  • metodiku pre učiteľov,
  • pracovné listy pre žiakov.

Aktivity v pracovných listoch sú spracované tak, aby učiteľ pomocou nich dokázal naplniť výkonový a obsahový štandard Štátneho vzdelávacieho programu. Súbor aktivít obsahuje cvičenia, praktické úlohy aj bádateľské aktivity.

Ďalšie informácie
Počet strán 110
Formát A4 - metodická príručka v PDF formáte + 12 pracovných listov pre žiakov
Jazyk slovenský

Lektorka: RNDr. Helena Vicenová, predsedníčka Združenia učiteľov chémie, autorka učebníc chémie

Autorky:

Mgr. Alžbeta Slavkovská

Viera Machová

Éčka v potravinách

Farbivá

Sladidlá

Zvýrazňovače chuti

Emulgátory

Zahusťovadlá, želírovacie látky

Konzervačné látky

Antioxidanty


Metodická príručka pre učiteľa

Farbivá

Sladidlá

Konzervanty


Pracovné listy

Farbivá 1 – 4

Sladidlá 1 – 4

Konzervanty 1 – 4