TECHNOLÓGIA pre 2. ročník učebného odboru MÄSIAR
Učebnica pre 2. ročník učebného odboru MÄSIAR.
Učebnica pre 2. ročník učebného odboru MÄSIAR.
- Dostupnosť: Na sklade
- ISBN: 978-80-8091-643-5
Schvaľovacia doložka MŠVVaŠ SR číslo 2021/16268:5-A2201
Učebnica sa venuje deleniu (rozrábaniu) mäsa a jeho triedeniu na výsek a na výrobu. V ďalších kapitolách učebnice sa žiaci naučia o význame chladenia a mrazenia mäsa, procese zrenia mäsa, o jeho delení, balení a predaji, získajú prehľad o rôznych druhoch lahôdkarských výrobkov, ich príprave a skladovaní. Záver učebnice je venovaný pomocným surovinám používaným v mäsovej výrobe, spôsobom a princípu solenia a vyfarbenia mäsa.
Učebnice TECHNOLÓGIA pre učebný odbor MÄSIAR sú pomôckou pre žiakov pri získavaní odborných vedomostí a poznatkov.
Zameriavajú sa na teoretické základy, niektoré princípy výroby v mäsovom priemysle a technologické postupy používané v mäsovom priemysle.
Každá kapitola sa v učebniciach končí úlohami, ktoré nemajú len funkciu opakovania a utvrdzovania učiva, ale prinášajú aj problémový moment do učenia sa žiakov.
Učebnice popri nabádaní k práci s literatúrou a internetom podnecujú tvorivosť, samostatnosť a rozširujú zručnosti študentov.
Rozvíjajú medzipredmetové vzťahy.
Ďalšie informácie | |
Počet strán | 80 |
Formát | A4 |
Jazyk | slovenský |
Autorka: Ing. Eva Hudeková
- Jatočná výroba
- Chladenie a mrazenie mäsa
- Delenie mäsa jatočných zvierat
- Predaj mäsa
- Výroba lahôdkarských výrobkov
- Mäsová výroba