TECHNOLÓGIA pre 2. ročník učebného odboru KUCHÁR
Učebnica pre 2. ročník učebného odboru KUCHÁR.
Učebnica pre 2. ročník učebného odboru KUCHÁR.
- Dostupnosť: Na sklade
- ISBN: 978-80-8091-597-1
Schvaľovacia doložka MŠVVaŠ SR č. 2017/2497:39-640A
Cieľom učebnice je rozšíriť vedomosti žiakov z technológie prípravy pokrmov: bezmäsitých jedál, jednoduchých múčnych jedál a jedál z hovädzieho, teľacieho, bravčového mäsa, mäsa jatočných zvierat a z mletého mäsa. V kapitolách o technológii prípravy pokrmov z mäsa sú uvedené charakteristiky a požiadavky na mäso, rozdelenie mäsa a jeho použitie z kuchynského hľadiska, vysvetlené sú tepelné úpravy pokrmov.
Obsahovo na seba učebnice TECHNOLÓGIA pre 1. až 3. ročník učebného odboru KUCHÁR nadväzujú a prinášajú učivo rozpracované do jasných tematických celkov.
Prinášajú základné a správne zásady pri príprave jedál, pričom ich obsah vychádza zo záväzných noriem a zákonných predpisov Ministerstva zdravotníctva SR.
Vďaka nim študenti príslušných odborov získajú odborné vedomosti a zručnosti potrebné na dosiahnutie uceleného prehľadu v odbornom predmete technológia prípravy jedál.
Ďalšie informácie | |
Počet strán | 96 |
Formát | A4 |
Jazyk | slovenský |
Autori:
Ing. Karol Gara
Ing. Daniela Máziková
Jaroslava Gogová
Ing. Ľudmila Verčimáková
Ján Motola
Ing. Alena Brandšteterová
- Technologický postup prípravy bezmäsitých jedál
- Technologický postup prípravy jednoduchých múčnych jedál a múčnikov
- Technologický postup prípravy jedál z hovädzieho mäsa
- Technologický postup prípravy jedál z teľacieho mäsa
- Technologický postup prípravy jedál z bravčového mäsa
- Technologický postup prípravy jedál z baranieho mäsa
- Technologický postup prípravy jedál z mäsa ostatných jatočných zvierat
- Technologický postup prípravy jedál z mletého mäsa