SUROVINY pre 1. ročník učebného odboru CUKRÁR, 1. časť
Učebnica pre 1. ročník učebného odboru CUKRÁR – 1. časť.
SUROVINY pre 1. ročník učebného odboru CUKRÁR, 1. časť
Učebnica pre 1. ročník učebného odboru CUKRÁR – 1. časť.
24,00€
Bez DPH: 21,82€
- Dostupnosť: Na sklade
- ISBN: 978-80-8091-353-3
Schvaľovacia doložka MŠVVaŠ SR č. 2021/8977:16-A2201
Učebnica obsahuje informácie o pôvode cukrárskych surovín, o ich zložení a význame pre ľudský organizmus z hľadiska energetickej a biologickej hodnoty. Posúdenie akosti cukrárskych surovín, poznanie príčin ich kazenia, zásady správneho skladovania a ošetrovania surovín sú rozpracované v štvrtej kapitole. V ďalších kapitolách sa žiaci oboznámia s vlastnosťami, zložením, výrobou, skladovaním, ako aj použitím surovín v cukrárskej výrobe.
- Obsahovo na seba učebnice SUROVINY – učebný odbor CUKRÁR pre jednotlivé ročníky nadväzujú a prinášajú učivo rozpracované do jasných tematických celkov.
- Učivo rozpracované v učebniciach nadväzuje na poznatky z chémie, cukrárskej technológie a odborného výcviku.
- Okrem teórie prinášajú aj motivačné prvky a kontrolné otázky na opakovanie učiva, napríklad aj v podobe návodov na samostatnú prácu.
Ďalšie informácie | |
Počet strán | 96 |
Formát | A4 |
Jazyk | slovenský |
Autorka: Ing. Gabriela Dubová
• Zloženie a vlastnosti potravín
• Výživa ľudí
• Akostné znaky surovín
• Cukor a iné sladidlá
• Obilniny a múky