TECHNOLÓGIA pre 3. ročník učebného odboru KUCHÁR
Učebnica pre 3. ročník učebného odboru KUCHÁR.
Učebnica pre 3. ročník učebného odboru KUCHÁR.
- Dostupnosť: Na sklade
- ISBN: 978-80-8091-593-3
Schvaľovacia doložka MŠVVaŠ SR č. 2019/10421:15-A1001
Učebnica je venovaná technológii prípravy jedál z rýb, z plodov mora, z hydiny a zo zveriny, jedál studenej kuchyne, jedál na objednávku (minútky) a reštauračných múčnikov. V jednotlivých receptúrach je uvedené množstvo surovín potrebných na ich prípravu. Učebnica poskytuje aj ucelený prehľad medzinárodnej gastronómie, od talianskej a francúzskej až po ázijskú gastronómiu. Posledná kapitola sa venuje diétnemu stravovaniu a racionálnej výžive.
Obsahovo na seba učebnice TECHNOLÓGIA pre 1. až 3. ročník učebného odboru KUCHÁR nadväzujú a prinášajú učivo rozpracované do jasných tematických celkov.
Prinášajú základné a správne zásady pri príprave jedál, pričom ich obsah vychádza zo záväzných noriem a zákonných predpisov Ministerstva zdravotníctva SR.
Vďaka nim študenti príslušných odborov získajú odborné vedomosti a zručnosti potrebné na dosiahnutie uceleného prehľadu v odbornom predmete technológia prípravy jedál.
Ďalšie informácie | |
Počet strán | 136 |
Formát | A4 |
Jazyk | slovenský |
Autori:
Ing. Karol Gara
Ing. Daniela Máziková
Jaroslava Gogová
Ing. Ľudmila Verčimáková
Ján Motola
Ing. Alena Brandšteterová
- Príprava jedál z rýb, sladkovodných živočíchov a plodov mora
- Príprava jedál z hydiny
- Príprava jedál zo zveriny
- Príprava jedál studenej kuchyne
- Príprava jedál na objednávku
- Reštauračné múčniky a cukrárske výrobky
- Medzinárodná gastronómia
- Príprava diétnych jedál a princípy diferencovanej stravy a vegetariánstva