TECHNOLÓGIA pre 1. ročník učebného odboru KUCHÁR
Učebnica pre 1. ročník učebného odboru KUCHÁR.
Učebnica pre 1. ročník učebného odboru KUCHÁR.
- Dostupnosť: Na sklade
- ISBN: 978-80-8091-349-6
Schvaľovacia doložka MŠVVaŠ SR č. 2021/8985:9-A2201
Učebnica poskytuje základné a správne zásady pri predbežnej úprave surovín, tepelných úprav potravín a príprave jedál, ako sú polievky, prílohy a doplnky k jedlám, omáčky. V učebnici je tiež spracovaná problematika normovania a kalkulácie teplých jedál. Každý tematický celok obsahuje okrem teoretických poznatkov receptúry prípravy jedál doplnené o zabudnuté receptúry starých majstrov.
Obsahovo na seba učebnice TECHNOLÓGIA pre 1. až 3. ročník učebného odboru KUCHÁR nadväzujú a prinášajú učivo rozpracované do jasných tematických celkov.
Prinášajú základné a správne zásady pri príprave jedál, pričom ich obsah vychádza zo záväzných noriem a zákonných predpisov Ministerstva zdravotníctva SR.
Vďaka nim študenti príslušných odborov získajú odborné vedomosti a zručnosti potrebné na dosiahnutie uceleného prehľadu v odbornom predmete technológia prípravy jedál.
Ďalšie informácie | |
Počet strán | 88 |
Formát | A4 |
Jazyk | slovenský |
Autori:
Ing. Karol Gara
Ing. Daniela Máziková
Jaroslava Gogová
Ing. Ľudmila Verčimáková
Ján Motola
Ing. Alena Brandšteterová
- BOZP
- Hygienické požiadavky pri príprave pokrmov
- Pracovné činnosti vo výrobných strediskách
- Predbežná úprava potravín
- Základné tepelné úpravy potravín
- Normovanie a kalkulácia teplých jedál
- Polievky
- Prílohy a doplnky k jedlám
- Omáčky